Laadukkaat perunkirjoitukset
Jokaisen Suomessa asuneen henkilön jälkeen on toimitettava perunkirjoitus kolmen kuukauden kuluessa kuolemasta. Miten perunkirjoitus toimitetaan? Mitä tietoja perukirjaan tulee merkitä? Anna meidän auttaa!
Mistä perunkirjoitus aloitetaan?
Perunkirjoituksen järjestämisen voi aloittaa yksikin pesän osakas, mutta perunkirjoitukseen on kutsuttava kaikki pesän osakkaat. Erityisesti tilanteissa, joissa vainajan kuolinpesän osakkaat eivät ole toisilleen tuttuja tai läheisiä, joissa kuolinpesän osakkaiden välinen luottamus on ohutta tai joissa on epäselvyyttä siitä, ketkä kaikki ovat kuolinpesän osakkaita, voi olla helpottavaa järjestää perunkirjoitus luotettavan lakimiehen avustuksella.
Asianajaja varmistaa, että perunkirjoitus on vaatimusten mukainen
- Vainajan sukuselvityksen tekeminen
- Virkatodistusten hankkiminen
- Perunkirjoituksen määräajan pidennyshakemuksen laatiminen verohallinnolle
- Testamentin tiedoksisaantitodistusten laatiminen
- Perunkirjoitustilaisuuden kutsujen laatiminen ja lähettäminen
- Perunkirjoitustilaisuuden järjestäminen
- Perukirjan toimittaminen verohallinnolle
Jukka Salo
Asianajaja, varatuomari
Olen asianajotoimisto Salo & Salo Oy:n osakas, hallituksen puheenjohtaja ja asianajaja. Vastaan toimistomme oikeudellisista palveluista. Koulutukseltani olen oikeustieteen maisteri ja varatuomari ja olen toiminut oikeudenhoidon alalla vuodesta 2002 alkaen.
Emmi Hasu
Asianajaja, DI
Olen monien mutkien kautta Kouvolaan palannut asianajaja ja tuotantotalouden diplomi-insinööri. Asianajajana ollessani olen hoitanut erityisesti kuolinpesiin liittyviä toimeksiantoja kuten perunkirjoituksia ja perinnönjakoja, mutta olen ollut mukana myös monen riita-asian hoidossa. Uusimpana kiinnostuksen kohteenani on yritysten maksukyvyttömyyteen liittyvä juridiikka.