Kuinka paljon elatusapua pitää maksaa? Mitä on lapsen huoltajuus? Milloin saan tavata lastani?

Monesti lapsen huoltoon, tapaamisoikeuteen, elatukseen ja asumiseen liittyvät kysymykset nousevat esiin avio- tai avoeron yhteydessä. Tapauksesta riippuen näitä kysymyksiä käsitellään usein yhdessä, mutta ei ole tavatonta, että asiakkaillamme olisi kysymyksiä ainoastaan tiettyihin osa-alueisiin liittyen. 

Koska lapsen huollossa, tapaamisoikeudessa ja elatuksessa on loppujen lopuksi aina kyse lasten edusta, pyrimme aina auttamaan lapsen kannalta parhaan ratkaisun löytämisessä. Voimme auttaa vanhempia pääsemään sopimukseen lapsen huoltoon, tapaamisoikeuteen ja elatukseen liittyvistä asioista. Jos lapseen liittyvistä kysymyksistä ei päästä sopimukseen, ratkaisee riidan lopulta käräjäoikeus.

Asian­tun­ti­jam­me avus­ta­vat huol­ta­juus- ja muis­sa lap­seen liit­ty­vis­sä kiis­tois­sa

Toimistomme hoitaa säännöllisesti vaikeitakin lapsen huoltoon, asumiseen ja elatukseen liittyviä asioita. Tiedämme kuinka lasta koskeva oikeusprosessi etenee, ja olemme valmiita auttamaan asian hoitamisessa vaikka korkeimpaan oikeuteen asti, kuten teimme tapauksessa KKO 2014:96.

Mikäli lapsen huoltoon, tapaamisoikeuteen ja elatukseen liittyvä riita ei ratkea ilman ulkopuolista apua, ota meihin rohkeasti yhteyttä joko puhelimitse 050 556 1366 tai yhteystietolomakkeella, jolloin toimistomme lakimies on sinuun yhteydessä.