Kuva: Jari Heikkinen/FotoFamily

Asiantuntijamme auttavat selvittämään asumiseen liittyvät riitatilanteet tehokkaasti.

Asumisessa ilmenee moniulotteisia ja usein pitkään kehittyneitä riitatilanteita. Riita saattaa liittyä naapuriin, tehtyyn remonttiin tai asunto-osakeyhtiön tilanteessa vahingonkorvaukseen. Riitoja ilmenee niin kiinteistöissä kuin asunto-osakeyhtiöissäkin.  Asumiseen liittyvät riidat muuttuvat valitettavasti säännöllisesti henkilökohtaisiksi ja riidan kohde hämärtyy eikä asiassa päästä minkäänlaiseen sovintoon riitaa ratkaisevista toimista. Tällöin on syytä ottaa yhteys juristiin, joka kykenee ulkopuolisena suhtautumaan riitaan neutraalisti.

Ju­ri­dis­ta apua asu­mis­rii­dan os­a­puo­let huo­mioi­den

Asumiseen liittyvät riidat eivät rajoitu pelkästään yksityishenkilöihin, vaan riidan osapuolina saattavat asunto-osakeyhtiötä koskevassa asiassa olla niin yksityishenkilöt, asunto-osakeyhtiö itse tai isännöitsijä. Asunto-osakeyhtiö on omistajistaan erillinen oikeushenkilö, jolloin sovellettavaksi tulee asunto-osakeyhtiölaki. Tämä saattaa hämätä riidan osapuolia. Asunto-osakeyhtiölain myötä asiassa on hyvä olla yhtiöoikeudellista asiantuntemusta, jota toimistoltamme löytyy liikejuridiikan osalta.

Mikäli asumiseen liittyvä riita ei ratkea ilman ulkopuolista apua, ota meihin rohkeasti yhteyttä joko puhelimitse 050 556 1366 tai yhteystietolomakkeella, jolloin toimistomme asuntokauppoihin erikoistunut lakimies on sinuun yhteydessä.

 

Maksuton vinkki

Asumista koskevan riidan kustannukset saat usein korvattua kotivakuutukseen kuuluvasta oikeusturvavakuutuksesta. Voimme tarvittaessa tehdä oikeusturvailmoituksen puolestasi.